حرفها و راه حلها بخصوص در زندگی با ام اس
کیک جایزه شکلات

آشبزی راحت . راحت ، نه آسان مثل سمنوپزی! راحت برای کسانی که با ام اس زندگی میکنند: آشپزی راحت چه جوریه؟!

*بدنبال دستور راحت بودم ، نبود. این نکات رو توی کتابا/سایتای راجع به ام اس میشه دید و بعد برای تهیه غذا/کیک/... بکار برد

آشپزی با ام اس میتواند راحت باشد، اگر "آهسته و قدم بقدم کار کنید :

۰-محیط کار و خودتون خنک و خونسرد باشین،از گرما و خستگی قبل از شروعشون بیشگیری کنید، با استراحت وسط کارونوشیدن مایعات خنک.(تا وسط کار کم نیارین!)

۱- مراحل مختلف رو بین ساعتها یا روزهایی تقسیم کنید ، تا کار کم کم انجام شود وبه خودتان فشار نیاورید ، این مراحل معمولا" از این قرارند :

*خرید و تهیه مواد اولیه

**آماده ساختن مواد اولیه

***سر هم کردن یا مونتاژ مواد و پختن غذا

 

دستور۱:املت گوجه / خایه ریزک مواد لازم برای یک نفر : زمان:<۵دقیقه؟

۱تخم مرغ

اگوجه متوسط یا قاشق غذاخوری رب گوجه/ابیاز متوسط یا ۱ق غ بیاز داغ آماده شده یا خریده

بمقدار دلخواه/در صورت تمایل: نمک و فلفل سیاه/زرچوبه/بودر کاری

تهیه / فرآوری! :

روغن وگوجه حلقه شده (بیاز خام راسرخ کنید)را مدتی کف ماهیتابه داغ بگذارید تا کمی نرم شود ِ بعد هرازگاهی هم بزنید تا یکنواخت شود .تخم مرغ را به مایه بیفزایید و بزنید و با نمک و فلفل و... طعم دار کنید .

دستور غذای ۲:

اسباگتی باتیلی ، بدون آبکشی!{برای چهارتا شش نفر}

یک اسباگتی همه یکجا----

مواد لازم :

گوشت چرخکرده=۲۵۰ گرم تا نیم کیلو

رب گوجه = ۱۵۰گرم ( ۵ قاشق غذاخوری {ق غ)سربر)

آب گوجه = ۴۰۰گرم یا ۲لیوان >> ۱ لیوان آبگوجه:۲/۱لیوان سس گوجه +۲/۱ ل.آب

۳فنجان آب

بودر فلفل قرمز = ۲-۱قاشق مرباخوری(ق م )

نمک +بودرسیر/موسیر =۲- ۵/۱ق م

شکر = ۱ق م

بودرآویشن=۱ ق م

بیاز سرخکرده یا خشک = ۲ق غ

ماکارونی/اسباگتی خشک= ۲۰۰گرم

در صورت تمایل، بنیر بارامزان برای باشیدن روی دیس بشقاب غذا

آماده سازی:

دریک دیگ جادار ، گوشت را کمی تفت دهید تا دانه ها از هم جدا شوند. بجز اسباگتی ،باقی مواد را بیفزایید .سر دیگ را بگذارید و وقتی بجوش آمدُ شعله را کم کنید تا نیم ساعت ریزجوش بزندِ+ گاهی هم بزنید .

اسباگتی را بیفزایید و اگرلازم باشد همبزنید تا رشته ها از همدیگر جداشوند .

با شعله کم نیم ساعت دیگر بماند و هرازگاهی هم بزنید .

*هرازکاهی سرزدن و هم زدن جلوی شله وشفته شدن را میگیرد!

*اسباگتی ، باستای رشته ای ،و ماکارونی نوع نی مانند(لوله ای ) ظریف است

واریاسیون!:اسباگتی سفید=حذف (قرمز)ها / ۳فنجان سس سفیدعادی بجای آب ورب ،شیربر چرب بجای آبگوجه ، فلفل سفید/سیاه بجای قرمز

 

 

واریاسیون!:اباگتی سفید=حذف (قرمز)ها / ۳فنجان سس سفیدعادی بجای آب ورب ،شیربر چرب بجای آبگوجه ، فلفل سفید/سیاه بجای قرمز

 

۳:فلافل برادویه از سری کتابهای غذای خوب(گودفود) بی بی  سی                                 spicy felafels.

برای شش فلافل. =بیست دقیقه وقت میگیرد.

این خوراک ارزان و راحت است: یک کتاب آشبزی انگلیسی! ولی بقدری ادویه بزنید که اذیتنان نکند+حتما"بجای کنسرو ، میتوانید سیب زمینی بکار ببرید .

مواد لازم=

۲قاشق غذاخوری روغن گیاهی ، مانند آفتابگردان

۱پیاز کوچک ، ریز خرد شده

۱حبه سیر ، خرد شده

۱قوطی ۴۰۰گرمی کنسرو نخود آبگرفته و شسته {یا یک لیوان نخود شب خیسانده بخته، طعم دار شده با نمک و فلفل سیاه .آبگرفته و شسته.}

یک قاشق مرباخوری زیره آسیاب شده

یک قاشق مرباخوری تخم گشنیز آسیاب شده{یا زیره بیشتر }

یک مشت بر جعفری ، خرد شود . یا یک قاشق مرباخوری سبزی خشک مخلوط

یک تخم مرغ ، زده و یکدست شده

  طرز تهیه:

ا ق غ از روغن را در یک ماهیتابه بزرگ داغ کنید،بیاز و سیررا بیفزایید و تفت دهید تا نرم شود.

بیاز را در یک کاسه بریزید و نخود (یا سیبزمینی آب بز ) و ادویه ها را بیفزایید ،بعد با یک چنگال یا گوشتکوب یا بوره ساز له کنید .جعفری یا سبزیهای خشک را بیفزایید و بچشید و اگر لازم باشدنمک و فلفل را اضافه نمایید . تخم مرغ را بیفزایید .بعد مایه را با دستانتان ورز دهید تا یکدست شود .

از مایه شش توب درست کنید ، هر کدام را در دستانتان صاف گرد نمایید و هر طرف را

حدود سه دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود .

گرم یا سرد با نان تافتون و سالاد بخورید. نوش جان!

=============================================

غذایی راحت و خوشمزه، بای چوبان (شپردز پای) که تمام اعضای خانواده عاشقش میشوند.

۴:پای چوپان  ادویه دار سریع    :     برای ۶-۴نفر                  هرنفر حدود 550کالری

موادلازم :

قاشق غذاخوری روغن زیتون / نیم کیلو گوشت چرخکرده / ۳قاشق غذاخوری ادویه گرم ماسالا(یکجور ادویه هندی) یا به دلخواه / ۱قوطی ۴۰۰گرمی گوجه خرد شده با بیاز و سیر ( یا مخلوط خانگی) /  ۷۵۰ گرم سیب زمینی بُخنه 

طرو تهیه:

۱قاشق غذا خوری روغن زیتون را در یک تابه جادار نچسب گرم کنید و گوشت و نیمی از ادویه را با حرارت بالا برای ۸  دقیقه  یا تا قهوه ای شود (رنگش برگردد) سرخ کنید. مخلوط گوجه را بیفزاییدُ بعد با فلفل و نمک طعمدارش کنید  بگذارید بمدت ۲۰ دقیقه یا تا وقتیکه غلیظ شود، ریزجوش بزند . در همین هنگام، سیب زمینی را با بقیه روغن و گرم ماسالاgram masala مخلوط و کمی خرد کنید(تکه های نیم تایک سانتی)

2- فر را داغ کنید .مایه گوشتی گرم را در یک ظرف گود نسوز (پیرکس یا قالب گراتنیا لازانیا) بریزید و با سیب زمینی ببو شانید. حالا میتوان غذا را گذاشت تا خنک شود و تا یکماه در فریزر نگهداری کرد .یا اینکه ، آنرا 8 دقیقه در فر گریل کنید تا سیب زمینی ها ترد و طلایی شوند. نوش جان!

 

.۵. قلیه عدس : از دفتر لیلی جون! البته این غذا بیشتر آسان است تا راحت  . از سبک راحت و زیبای نوشته و غذای خوشمزه خوشم اومد ... دعوتش کردم اینجا .

وبلاگ لی لی آشپز  پیوند وبلاگهای آشبزای زیادیی رو هم داره ،آشبزایی مثل شما خواننده عزیز   

لی لی آشپز

غذاهای دفتر آشپزی من

قلیه عدس

یه کتاب خیلی قدیمی آشپزی پیدا کردم به اسم "نوش جان کنید" نوشته منصوره ابراهیمی. تاریخ چاپش روش نوشته نشده ولی قیمتش 200 ریال بوده! میگم که، خیلی قدیمیه.

توی کتاب طرز تهیه ی انواع غذاهای ایرانی و خارجی نوشته شده، بعضی دستوراش خیلی جالبند. عکس رنگی هم داره، ولی مربوط به غذاهای کتاب نیستند.

توش یه سری دستور بستنی هم هست که نوشته باید تو یخچال قرار داد، فکر کنم اونموقع فریزر نبوده! خلاصه کتاب جامع و کاملیه.

ازین به بعد بعضی از دستورات شو براتون می ذارم، طرف اونموقع به خواب هم نمی دیده غذاهاش رو اینترنت قرار بگیرن!!!!

غلیه عدس

من خودم تاحالا اسم این غذا رو نشنیده بودم، ترکیب عجیبیه از عدس و اسفناج و کدو!

مواد لازم:

اسفناج

3 کیلو

کدو

1 کیلو

عدس

250 گرم

روغن

150 گرم

گوشت چرخ شده

یا تخم مرغ

200 گرم

8 عدد

پیاز

1 عدد سرخ کرده

نمک و فلفل

مخصوص 8 نفر

طرز تهیه:

عدس را با آب بگذارید بپزد، می توانید بجای گوشت چرخ شده استخوان گاو یا گوسفند با این عدس بار کنید. وقتی عدس نیم پز شد اسفناج را کمی خرد کنید و روی آن بریزید. اسفناج که پخت کدو را پوست بکنید و به تکه های کوچک خرد کنید و در اسفناج و عدس بریزید. سپس پیاز داغ را اضافه کنید.

1.اگر با استخوان بار کرده اید که قلیه آماده است، استخوان هایش را در آورید و نمک و فلفل بزنید.

2. اگر می خواهید کوفته ریزه بزنید، به گوشت چرخ کرده نمک و فلفل اضافه کنید و یک عدد سفیده ی تخم مرغ در آن بریزید، ورز دهید و کوفته ریزه درست کنید و در قلیه بیندازید که بپزد.

3. چنانچه می خواهید با تخم مرغ بپزید، در آخر پخت تخم مرغ ها را دانه دانه در ظرفی بشکنید و در قلیه بیندازید.

عده ای هم کوفته ریزه می ریزند و هم تخم مرغ، بسته به میل شماست.

منبع: کتاب "نوش جان کنید"، منصوره ابراهیمی

+ نوشته شده در جمعه 27 فروردین1389ساعت 0:5 توسط لی لی | 10 نظر
 

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

،،*بدنبال دستور راحت بودم ، نبود. این نکات رو توی کتابا/سایتای راجع به ام اس میشه دید و بعد برای تهیه غذا/کیک/... بکار برد

آشپزی با ام اس میتواند راحت باشد، اگر "آهسته و قدم بقدم کار کنید :

۰-محیط کار و خودتون خنک باشین،از گرما و خستگی قبل از شروعشون بیشگیری کنید، با استراحت وسط کارونوشیدن مایعات خنک.(تا وسط کار کم نیارین!)

۱- مراحل مختلف رو بین ساعتها یا روزهایی تقسیم کنید ، تا کار کم کم انجام شود وبه خودتان فشار نیاورید ، این مراحل معمولا" از این قرارند :

*خرید و تهیه مواد اولیه**آماده ساختن مواد اولیه ***مونتاژ مواد و پختن غذا

             ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،       ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

۶.سوب گوجه فرنگی و شکلات تلخ/کاکائو
 
مواد لازم:   برای ۶-۴ نفر  این سوبو امروز ( بدون رعایت نکته **)بختم .عالیه!
 
گوجه فرنگی نیم کیلو(۶-۵ عدد متوسط)چهارقاچ
بیاز ۱عدد چهارقاچ

بیاز ۱عدد ( یا ۱قاشق غذاخوری سرخکرده)

کره ۵۰گرم  یا روغن زیتون ۵ق غ

آرد  ۶ق غ

شکلات تلخ ۳مربع (من شکلات ۸۵٪ آیدین گذاشتم) / یا ۳ق غ بودرکاکائو+اق ِغ کره)

آبگوشت/یا آب ۵-۴لیوان

نمک و فلفل بمقدار کافی

اختیاری برای مزه و تزئین : آبلیمو۱ق غ، خامه ۱ق غ ،جعفری چند برگ

طرز تهیه=

گوجه ها و بیاز چهار قاچ را رنده کنید یا با بوره ساز له کنید.

کره یا روغن را در تابه گرم کنید و بیاز دوم را درآن سرخ کنید یا سرخکرده را بیفزایید.

آرد را قاشق قاشق بیفزایید و سریع مخلوط کنید،یکدست که شد شکلات/کاکائوکره را بیفزایید و سریع مخلوط کنید ، شکلات بسرعت ذوب ومخاوط میشود،

آبگوشت / آب را بیفزایید و همچنان بزنید ،

وقتی بجوش آمد بگذارید ۵ دقیقه قل بزند و هر از گاهی هم بزنید. حرارت را خاموش کنید. آبلیمورا بیفزایید و درحالیکه آهسته هم میزنید، خامه را بیفزایید.

سوب آماده را با جعفری خردشده(یا گشنیز تازه به نقل ازباشگاه خوشی!)

تزئین کنید.

 

*******************************************************

آشپزی با ام اس میتونه راحت باشه، اگه آهسته و قدم بقدم کار کنین :

۰-محیط کار و خودتون خنک باشین و خونسرد،از گرما و خستگی قبل از شروعشون بیشگیری کنین، با استراحت وسط کارونوشیدن مایعات خنک.(تا وسط کار کم نیارین!)

-۱مراحل مختلف رو بین ساعتها یا روزهایی تقسیم کنید ، تا کار کم کم انجام بشه وبه خودتان فشار نیارین ، این مراحل معمولا" از این قرارند :*خرید و تهیه مواد اولیه**آماده ساختن مواد اولیه ***سر هم کردن یا مونتاژ مواد و پختن غذا یا کیک یا...  . خود من یک روز مواد رو تهیه میکنم ،یه روز اندازه گیری وآماده گذاشتن ظروف/قالب ، یه روز مونتاژ وبخت

************************************************************

 ۷. کیک زرد .                        مدت بخت:۳۵-۳۰دقیقه

۳/۲ بیمانه کره یا مارگارین (یکساعتی بیرون بماند تا نرم شود)

یک و سه چهارم بیمانه شکر

۲تخم مرغ

یک و نیم قاشق مرباخوری وانیل (یا یک بسته وانیل شکری یا ۱ونیم قاشق چایخوری کریستال وانیل)

 ۳بیمانه آرد کیک الک شده

دو و نبم قاشق مرباخوری بیکینگ بودر

۱قاشق مرباخوری نمک

یک و یک چهارم بیمانه شیر

دو قالب گرد ۲۰سانتی چربشده و آردباشیده            فر۳۵۰فارنهایت/۱۸۰سانتیگراد

                                                                           همان اول فر را روشن کنید تا گرم شود

کره را بزنید تا مثل کرم creamویکنواخت شود.شکر را کم کم بیفزایید بزنید تا روشن  شود .تخم مرغ ها و وانیل را بیفزایید وبزنید تا بوک شود.مواد خشک را باهم الک کنید .یکدرمیان باشیر بیفزایید و هرباربزنید(نصف از این/نصف از آن و تکرار) . آخر سر  ۱دقیقه بزنید. در قالبها بریزید و در فر ببزید . بگذارید  ۱۰ دقیقه در قالب خنک شود. از قالب خارج کنید . خنک شود.

این کیک رو از ده- دوازدهسالگی میبختم و عجیب خوشمزه بود. teaspoon رو که گنجایشش ۵میلیلیتره(میشه قاشق مرباخوری ما!) چایخوری معنی میکردم که ۵/۲میلیه . هم وانیل کمتر میشد، هم بیکینگ بودرو حجم کیک: غلظت کره بالا میرفت. حالا که زبان و تجربم خیلی بهترشده ،کیک زرد بازم کیک خیلی خوبیه ،ولی دیگه عجیب نیست! دیروزظهر قبل از خواب مواد و قالبا رو آماده کردم . چند ساعت  بعد کیکو بختم .خیلی خوشمزه شد. کشمش هم گذاشته بودم توش:

افزودن کشمش و مانند آن به خمیر کیک : معمولا" اگر کشمش را ساده در خمیر کیک بریزید ، هنگام بخت ته نشین میشود و ته میگیرد.

درستش این است که کشمشتان را با کمی آرد مخلوط کنید تا آردی شود، بعد الک کنید تا آرد اضافی برود. کشمش آردی در خمیر کیک یکنواخت بخش و بخته میشود

 

حالا که اینو نوشتم شاید بازم اونجوری درست کنم، با قاشق چایخوری و وانیل مایع قهوه ای،،،

//////////////////////              //////////////////                                /////////////////////                      ////////

۸. لوبیا بلو بدون آبکشی و دستور!

تصمیم گرفتم لوبیا بلو درست کنم . با رب گوجه ،بیاز داغ آماده، لوبیاسبز آماده در فریزر، + تجربه عدس بلو

مایه گوشت را با گوشت کوب صاف کردم و هم زدم: یکنواخت شد و رب و بیازداغ و نمک و ادویه خوب بخش شد . مایه رو خوب مزه و روغن زدم، لوبیا سبزا رو کمی با روغن تفت دادم و + گوشت کردم .

و اما برنج: برنج رو با دوسانت آب روش و نمک بحدی که خوش نمک بشه یه نیم ساعتی خیسوندم تا سفید شد . توی دیگ اصلی ریختم و زیرشو زیاد کردم . وسطاش کمی سر دیگو گذاشتم روش ، برنج قد کشید و آبشو خوردو شبیه برنج آبکش شد: خیلی کم نرم شده بود.

برای ته دیگ مقداری برنج در دیگ گذاشتم بمونه و باقی رو با قاشق/ملاقه به تابه جادار گوشت بردم و مخلوط و چشیدن . مخلوط برنج اینا رو توی دیگ اصلی ریختم و سرش رو گذاشتم . یکساعته با بو وبرنگ و ته دیگ آماده بود.

هر بیمانه/لیوان برنج خشک = بلو برای دونفر . برای ۵نفر سه بیمانه خیس کردم . بدون دستور و با تجربه و حس چشایی کار کردم.نتیجه خیلی خوب بود!

برای ترشی غذا از جوهر لیمو استفاده میکنم :یه مزه ترشی جوندار بدون بوی خاص.

 

/////////////           ////////////////          ////////////////                   /////////////////// 

 ۹. کیک زرد آجیلی!

برای فردا میخوام یه کیک زرد ببزم  ،نکته۱ اینه که توش مخلوط کشمش بلویی ، کرن بری(زغال اخته خشک؟یه مزه ای بین آلبالو خشکه و کشمش داره و قرمزه)، وگردو ریز شده  = از هرکدوم ۲ ق غ که ریختم توی الک و روش یه مشت آرد ریختم و الک کردم تا آردی شدن بی آرد اضافه. نکته۲: امروز میبزم که تا طعم و مزه ها کمی جا بیفتن . خیلی جا افتادن با آجیل بیشتر و ۳-۲ هفته قبل میشه!

نکته ۳ : الآن اندازه گیری و عصر بختن کیک . اینبار توی یه قالب تفلون ۲۶سانتی

فرداش : کیک زرد بهرحال کیک کره ای خوشبو و خوشمزه ایه، ولی آجیلشو دوبرابر میریختم بهتر میشدگویا

 ٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪¤¤¤¤¤¤¤¤××××××××،،،،،،،،،********)))))((((

۱۰.کیک جنگل سیاه (black forestبلک فارست)

 یک کیک  شکلاتی با لایی و تزئین خامه و کمبوت گیلاس یا آلبالو و شکلات.

یک روز برای سفارش مواد به سوبر و خانواده ، یک روز برای بختن کیک شکلاتی و ذخیره اش در فریزر با روکش نایلونی چسبان ،یک روز نصف کردن و هسته گرفتن کمبوت و ذخیره با آبش در ظرف در دار در یخچال،

این کارها رو تا الآن انجام دادم. باید آماده کردن خامه و مونتاژکیک هم باشه برای

روزای دیگه. بنابراین اول دستور کیک شکلاتی رو که بختم ، مینویسم ، ادامه ۱۰کیک جنگل سیاه  بعد از اون

ٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍٍ

۱۱.کیک شکلاتی جایزه :prize chocolate cake

یک کیک ساده وبسیار خوشمزه خیلی شکلاتی.خراب کردنش براحتی شدنی نیست! .بنابراین،با دل خجسته شروع کنید...!

دو قالب گرد ۲۳-۲۰ سانت چربکرده آردی .  فر را باحرارت ۳۵۰درجه فارنهایت/۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم شود.

مواد لازم :

روغن مایع یا نباتی:۱بیمانه(ب)                                     تخم مرغ:۵عدد

شکر :۲ ب                                                             آرد :۲ ب .الک شود

وانیل  ۲قاشق مرباخوری (ق م)                                * جوش شیرین :۱ ق م

بودر کاکائو:۲ ق غذاخوری(غ)                                    * شیرترش: ۱ب

کره: ۱۰۰ گرم  حدود یکساعت درکاسه  اصلی بیرون یخچال مانده و نرم شده باشد.                                                                   نمک :۱ ق م

*۱ب شیر +۱ق غ سرکه یا آبلیمو. ۵دقیقه بماند تا به ماست شبیه شود. (مجموع ایندو نقش دو ق م بیکینگ بودر و یک لیوان شیر را دارد.)

طرز تهیه:

روغن و شکر و کره نرم را حدود ۱۰ دقیقه بزنید تا روشن شود. کاکائو را بیفزایید و بزنید تا مایه یکنواخت شود. تخم مرغ ها را یکی یکی بیفزایید بعد از افزودن هریک ، خوب بزنید. آرد و جوش شیرین و نمک (و وانیل ، اگر جامد باشد)را با هم در ظرف دیگری الک کنید ( اگر میخواهید کشمش و گردو بگذاری ،انها را در مخلوط آرد هم بزنید)، متناوبا" با شیر ترش به مایه بیفزایید: هربار نصف آرد یا شیر ترش را، بعد از هر افزایش هم بزنید.در دو قالب گرد ۲۲-۲۰ سانتی چرب شده و آرد باشیده برای ۴۰-۳۵ دقیقه ببزید: تا بالا بیاید و  کمی از دیواره قالب فاصله بگیرد و اگر خلال دندان چوبی یا چوب کبریت در مرکز کیک فروببرید ، چیزی به آن نچسبد.از فر بیرون بیاورید

ودور کیک در قالب چاقویی بگردانید.قالب را بعد از ۱۰ دقیقه وارو کنید تا کیک خارج شود. و بهتر استاز شب قبل از خوردنش زیر دربوشی مثل همان قالب یاکاسه بزرگ وارونه شده بماند تا بو و مزه شکلاتی جا بیفتد.         

ادامه ۱۰.کیک جنگل سیاه:

مواد لازم برای خامه و گیلاس جنگل سیاه

شربت کمبوتهای گیلاس، حدود ۳۰۰میلی لیتر

۳۵۰ گرم گیلاس کمبوت آبکش ، هسته گرفته(نصف کنید و هسته را دربیاورید)

۴بسته خامه قابل مخصوص تزئین کیک (چربی از ۲۵٪ به بالا)

ژلاتین ورقی ۵-۴ورق(برای ۲۵٪ ،۵ورق و برای ۳۰٪،۴ورق. هرچه ژلاتین بیشتر باشد ،خامه ژلاتینی سفت تر میشود.باید قابل مالیدن باشد، نه بسفتی ژله،نه شل و روان.

 

نشاسته ۳۰ گرم (اگر لازم است نشاسته را برای گرفتن ترشیش میشورید ، مواظب  کم شدنش باشید)

حدود۲۵ گرم شکر(حدود ۱ق غ و یک ق چایخوری)

حدود ۳ ق غ شربت کمبوت گیلاس

۵ق غ آب

۴۰گرم خاکه قند

ا ق م وانیل یا ۲ق م وانیل شکری

 

 برای تزئین کیک:

شکلات/شکلات تلخ رنده شده / گیلاس / ۱۰۰میلی لیتر خامه زده شده

طرز تهیه خامه این کیک:

آب کمبوتها را نگه دارید و گیلاسها را نصف کرده هسته را درآورید. نشاسته را با ۴ق غ

شربت کمبوت در دیگ /تابه کوچکی بریزید و هم بزنید و بجوش بیاورید ، همچنان که هم میزنید بقیه شربت خواسته شده را بیفزایید. کمی بعد از اینکه محلول شفاف شد و دوباره بجوش آمد،گیلاسها را بیفزاییدو مخلوط کنید وکنار بگذارید .

ژلاتین را در دیگچه ای خرد/قیچی کنید و با حدود ۸ ق غ مخلوطکنید، برشعله ملایم بگذارید و مرتب هم بزنید تا ژلاتین حل شود .

خامه را با دور تند همزن بزنید تا حالت بگیرد ، همچنان که هم میزنید ،ژلاتین حالا ولرم شده را بیفزایید و بزنید تا خامه یکنواخت شود . خاکه قند و وانیل شکری را بیفزایید و بزنید.

روی ظرف بذیرایی بزرگی کاغذ بچینید و طبقه اول(زیرین) را روی آن قراردهید بعد مایه گیلاسها را رویش بکنواخت بخش کنید . بعد یک سوم خامه را رویش بگذارید و با بشت چاقوی بلندی آنرا رو و اطراف کیک صاف کنید ، لایه دوم را رویش بگذارید و باز یکسوم خامه بهمان ترتیب ، بعد لایه سوم ،آخرسر لایه چهارم را بگذاریدو با مواد تزئین کیک آماده کنید: خامه را صاف کنید ، روی کیک و اطرافش را رنده شکلات بباشید، بعد با گیلاسها تزئین کنید . دستکم ۴ساعت در یخچال بماند ،بعد کیک لذیذ و خوشگلتان برای خوردن آماده است

 

٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪

 

آشبزی راحت،۱۲:انواع شکر قهوه ای

شکر قهوه ای چیست؟شکری است که بدلیل داشتن مقداری مُلاس قبل از تصفیه نسبی ویا نهایی ،رنگی ، و رنگش از قهوه ای تیره تا کمرنگ متغیر است.

شکر موسکاوادو moscovado، رنگ قهوه ای تیره و درصد حجمی یا وزنی ملاس بیشتری دارد، شکر دمرارا demerara روشن است.

اینو زدم که یادم بمونه ، بعدشم یه ایست خرید تو فکرم درست کردم: شکر دمرارا ، ملاس ، قالب آدمکی نون زنجبیلی

٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪٪ 

آشبزی راحت۱۳ ،مافین هویج و گردو 

مافین از نانهای سریع(بابیکینک بودر و جوش شیرین بجای مخمر) است . کیک فنجونی یا یزدی بزرگ هم نیست .درست کردنش خیلی آسونه فقط لم داره،مثل همه خوراکیهای جاافتاده.اینی که اینجا آوردم هم لذیذه وهم برفیبر و سالم.ظبعشم گرمه،این همونه که آوردم بارک....

آشبزی راحت۱۳، ،مافین هویج و گردو ...

مافین از نانهای سریع(بابیکینک بودر و جوش شیرین بجای مخمر) است . کیک فنجونی یا یزدی بزرگ هم نیست ....

 

نکته مافین:اصلا" نباید مایه را زیاد هم زد.این کیک نیست که موادخشک و تر را آنقدر بزنید تا یکنواخت شود : این مافین است .

 مواد لازم:

تخم مرغ ۱عدد            آب برتقال ۴/۳(سه چهارم) بیمانه {ب }                                     مارگارین آبکرده یا روغن مایع نصف ب

  آرد ۱ب  آرد گندم کامل/سبوسدار/سنگک ۱ب   بیکینگ بودر۱قاشق مرباخوری{ق م}

جوش شیرین(یا سودا) نصف ق م      نمک نصف ق م    دارچین۱ ق م

گردو نصف ب،خردشده                       هویج رنده شده ۲ ب

طرز تهیه: در یک کاسه ،تخم مرغ را کمی بزنید.بعد آب برتقال،مارگارین آبکرده،وشکر رابیفزایید و خوب بزنید. مواد خشک را باهم در کاسه بزرگی با قاشق(چوبی بزرگ بهتر است) مخلوط کنید .وسط را گود کنید و مواد تر را یکباره آنجا بریزید و تنها بقدری مخلوط کنید که مواد خشک مرطوب شوند و مایه غیر یکنواختی درست شود : جابجا کمی آرد یا دیگر مواد مخلوط نشده هست و مایه جاهایی برجسته و فرورفته است.در این مرحله وسوسه نشوید که بیشتر هم بزنید!

هویج رنده و گردو خرد شده را خوب با هم مخلوط کنید. این را روی مایه بریزید وبه آرامی با قاشق وارد مایه نمایید(foldیا بیچاندن:با یک تیغه یا قاشق به بایین مایه بروید ، از ته کاسه به سمت مقابل بروید و بالا و روی مایه نزدیک سطح بیایید .گاهی کاسه را بچرخانید تا نسبتا" یکنواخت بخش شود).

قالبهای مافین یا کیک فنجانی را خوب چرب کنید،و با یا بدون کاغذ کیک ، قالبها را تا دوسوم حجم بر کنید . بمدت ۲۰-۱۵ دقیقه در فر گرم شده با حرارت ۴۰۰فارنهایت/۲۰۰سانتیگراد ببزید. مافینها باید خوب بالا بیایند و سبک باشند.حدود ۱۲مافین میشود.

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

 ۱۴-کیک گردوی دو تخم مرغی

فر:۱۸۰(۳۵۰فارنهایت)   قالب چربشده آردی

در یک کاسه بزرگ اینها را بریزید و خوب مخلوط کنید: آرد ۲لیوان  بیکینگ بودر ۱ق م بر(por)    کره بیرون مانده نرم نصف لیوان(۱۰۰گرم)   شکر ۱لیوان   تخم مرغ دو عدد   شیر ۱لیوان   وانیل/دارچین  ۱ق م .{میتوانید بجز دوقلم آخر،بقیه مواد را بریزید و کناری بگذارید تاسرفرصت}                                               خوب بزنید تا مایه یکنواخت شود.  ۱لیوان مغز گردو کوبیده را بیفزایید و با قاشق هم بزنید تا یکنواخت بشود. مایه کیک را در قالب آماده بریزید و در فر ببزید.

نکته:بهتر است این کیک دستکم ۱شبانه روز در ظرف دربسته (یا همان قالب که رویش را بگیرید)بماند تا مزه وبویش جابیفتد!هرچه گردو ریزتر کوبیده(یا آسیاب) شده/وانیل بجای دارچین باشد،زودتر عالی میشود،و میشود همانروز خورد

    راحتی های دستور= ۱تنها دو دانه تخم مرغ میبرد،

۲جدا کردن زرده و سفیده ندارد،۳بجز گردو بقیه مواد را میتوان در یک مرحله مخلوط کرد.

  میتوانید بلافاصله بعد از خنک شدن بخورید،آنموقع (با گردوی درشت خرد شده)مزه نان قندی داردو بس! نکنید همچی! وایسین تا فرداش!!

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

۱۵-کوچکی شکم با شام راحت

مواد لازم :

دو نوع سبزی/صیفیجات مانند یک هویج و یک گوجه فرنگی ،هردو متوسط ، ورقه یا خرد شده

سس غذا =>روغن مایع مثل زیتون ۱ق غ  + ماست کم چرب ۱ ق غ

 طرز تهیه:سبزیها را در یک بشقاب یا کاسه بریزید، مواد سس را رویشان بریزید و هم بزنیدو میل نمایید.

 ویژگیها : این شام آسان برای کسی خوب است  که با آن سیر میشود، کم کالری است و شکم برکن . مواظب باشید که سبزیجات نفاخ مانند کاهو و کلم بکار نبرید/ سبزیهای آماده شده کمتر از یک بشقاب باشند. با خوردن چنین غذایی احساس سبکی در ضمن سیری خواهید داشت.تا نیم ساعت بعد هم بخوابید.

میماند بخش سیری چشم دل!فقط به این فکر کنید که با شکم قلمبه دیگر نمیتوان شلوار لی بتن کردو شکم متناسب داشتن چه صفایی دارد و بس. نکنید همچی!

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

۱۶ ـ دسر ترکیبی(داستان دستور کیک سه سوته)

یک برش کیک گردویی دو تخم مرغی را را در ظرف دسر بگذارید و رویش یک اسکوب/ دوقاشق بربستنی وانیلی/توت فرنگی/دلخواهتان را بگذارید.میتوانید از کمبوت دلخواهتان روی آن قرار دهید.

ترکیب این کیک ،با بستنی بسیار لذیذ میشود. شاید چون بنظر کم چرب میرسد(که نیست)ومکمل بستنی

داستان دستور اینه:pioneer+wolnut cake رو زدم سرچ کردم،یه سایت دستور آشپزیای قدیمی،مال دوسه قرن پیش،مال مهاجرای اولیه غرب(تگزاس اونطرفا)اومد برای آشپزی و فرمولای ساخت مایحتاج منزل! => مواداولیه و دستورا ساده و دردسترس وبدوین ، نه مثل دستورای امروزی و فرانسویشرایط و امکانات آدمای کارتون مهاجران که یادتونه(اونجا استرالیا بودش)

مثلا"دستور کیک عروسی برای 50 نفر رو داشت

٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫٫

۱۷-تحقیق آش شله قلمکار

هر کار بی نظم و ترتیب و برنامه، و بر از شلوغی و هرج و مرج را آش شله قلمکار میگویند، اما بختن این آش مواد اولیه و دستوری دارد و اصلا" هرکی به هرکی نیست. برای این تحقیق مختصر، به این دو کتاب نازنین مراجعه میکنم:                           هنر آشبزی(رزا منتظمی) و کتاب مستطاب آشبزی(نجف دریابندری) .

هنر آشبزی:ظاهرا" تنها نوعی آش است و در وصف آن چیزی نگفته است،شبیه آش رشته است به اضافه برنج و گوشت سردست و کمی زرچوبه،البته رشته ندارد + دستورهای مرحومه رزا،همگی غذاهای خوب و خوشمزه ای میشوند.

کتاب مستطاب آشبزی: از مغذی ترین وخوشمزه ترین آش های ایرانی...گوشت مناسب برای این آش:دنده و سرسینه گوسفند(بعد از بختن وکوبیدن ،ریش ریش میشود و آش را به اصطلاح کش می آورد.) و بنشن اصلی آش شله قلمکار،ماش است.

من:ترخون و مرزه بهمراه ماش با نسبت بالایش،مزه خاص این آش را ایجاد میکنند(آش سبزی شیرازی که صبح زود برای صبحانه میگیرند ،شباهت زیادی به این آش شله قلمکار دارد).

نکته جالبی در روش بختن آورده شده: مخلوط کن،همزن برقی،یا چرخ هرکاره این کار را (کوبیدن)سریعتروبهتر انجام میدهد،ولی اگر این کار را میکنیدحدود یک سوم آن را چرخ نکرده در دیگ نگه دارید، وگرنه آش زیادی صاف درمی آید...همین که آش ۳-۲ جوش زد،جاافتاده و آماده کشیدن است....دراین روش بخت شله قلمکار،خطر ته گرفتن دیگ و درنتیجه ضرورت ایستادن بای اجاق و هم زدن به مدت دراز وجود ندارد....از لحاظ مزه و منظره آش نتیجه هردوروش یکی است... 

*این نکته قابل توجه یکی مثل من است که جدا"بدنبال نسخه ها و روشهای راحتی است که نتیجه ای خوشمزه و مشابه داشته باشند

،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

این کیک عالیه، با  مواد نسبتا" کم و ساده و نسبت کم بیکینگ بودر به آرد،یه کیک خوشبو و خوشمزه میشه که بالاش میوه و گردوی برشته (دستور اصلی مغز آفتابگردون گفته،شما چی دوست دارین؟)در کره داره.اینم دستورش:

Upside down apple cake

18-کیک وارونه سیب:

بنجره دوم فر از بایین،مدت بخت =دقیقه 50-30،فر 350F/180C/شماره4

قالب کیک: 20 سانت گرد یا مربع


 رویه کیک:

سیب سبز 4عدد(یا دو سیب زردکوچک  و دو موزکوچک)،مغز و پوست میگیریم وبرش نازک{حدود3میلی متر}.اینهارا در یک کاسه آب اسیدی{با 1ق آبلیمو یا جوهرلیمو}میگذاریم تا سیاه نشوند.پیش از مصرف آبکش میکنیم و بعد(خوب که آبش رفت) روی مخلوط کره وشکر میچینیم.

کره45گرم(3 ق غ)

گردو 1استکان، کوبیده شود به اندازه لپه یا ریزتر،میتوان آنرا بو داد یا کره و گردو وشکر را در تابه یا قالب تفت داد تاگردو کمی برشته شود.

شکر(قهوه ای/میوه/سفید) 1/2بیمانه

اگر ظعمشان را دوست دارید،1قاشق مرباخوری ازهریک:رنده بوست برتقال،دارچین

(مزه ترکیب {سیب و برتقال ودارچین وکره وشکر کاراملیزه}آسمانی است).


کف ودیواره قالب را چرب میکنیم.کره و شکر را مخلوطمیکنیم تا مثل خرده نان درشت دانه دانه شود.مغز کوبیده را با اینها مخلوط میکنیم .مواد را یکنواخت در کف قالب بخش میکنیم وفشار میدهیم و کناری میگذاریم.

 کیک:

آرد سنگک یا سفید یک ونیم پیمانه(11/2)

بیکینگ پودر1ق م            نمک1/2ق م

شکر 2/3 پ(میوه یا سفید}                 کره 70گرم(بیرون بماند تا نرم شود)

تخم مرغ  1عدد            وانیل شکری 1ق م (وانیل بی شکر 1ق چایخوری)

شیر 1/2 پ                  انتخابی:4-2ق غ کشمش پلویی


آرد، بیکینگ و نمک (وکشمش درصورت مصرف)را در کاسه ای مخلوگ میکنیم و کناری میگذاریم.شکر و کره را میزنیم تا یکنواخت شود،+تخم مرغ میزنیم تا یکنواخت،شیر و مخلوط آرد را متناوب در دوسه مرحله می افزاییم.خمیر باید نسبتا" سفت باشدپس بهتر است آخرین قسمت شیر را بگذاریم آخرسر اگر هنوز مایه شل نمیشد(مایه با کج کردن کاسه نبایدتکان بخورد،بیشتربه خمیر نرم میماند).مایه کیک را قاشق قاشق روی سیبها در قالب میریزیم و سطح را صاف میکنیم.قالب را در فر آماده میگذاریم.

پس از طی شدن زمان پخت یک خلال دندان چوبی یا چوب چوب.کبریت را داخل مرکز کیک فرو میبریم ،اگر از مایه چیزی به آن نچسبید و تمیز بیرون آمد،کیک پخته است.

قالب را از فر بیرون می آوریم و میگذاریم 5دقیقه بماند،سپس آنرا روی ظرفی که دستکم کمی از قالب بزرگتر باشد برمیگردانیم. گرمه یا سرده خوب است، گرمه خیلی بهتر است! نوش جان!

===============================================


در اینجا سیب/موز رو میذارم،ولی فکر میکنم با خیلی از میوهها یا کمپوتها هم خوب بشه!خمیر نسبتا"راحته و نتیجه خوبه:یک کیک خوشموه با پف مناسب با یک لایه لذیذ میوه{-:

19-کیک/ شیرینی با رویه شاه آرثر(king arthur flour)

سیب متوسط 2عدد          شکر قهوه ای یا سفید یا میوه  3/4 سه چهارم پیمانه

کره 50گرم(2قاشق غذاخوری سرپر)            مارمالاد یا مربای سیب خرد شده4ق غ

وانیل یا دارچین 1/4ق م


ته ودیواره یک قالب گرد 24-20 سانتی/دیواره5-4 سانت را خوب چربکنید،ترجیحا" با کره نرم.کف آن کاغذ روغنی/کاغذ الگو بگذاریدو روی کاغذ را خوب چرب کنید.سر یک سیب را با ساقه به اندازه یک سکه بردارید(رنگ سیب این مرحله روی کیک میرود،مثل گلی در میان شیرینی!من سرخ گذاشتم)این برش سیب را روی کاغذ بطوری بگذارید که ساقه روی کاغذ باشد(پایین باشد).O

سیبها را پوست بگیرید و چهارقاچ کنید و برشهای طولی 0.5سانتی بدهید.و در دایره سیب وسط قالب،دایره وار بچینید،برشها نزدیک هم باشند یا کمی همپوشانی کنند.موز/گیلاس/... را روی یا میان سیبها بچینید.یا بجای سیب، مربای آلبالو یا کمپوت زردالو یا... بکار ببرید.

در یک تابه کوچک اینها را بگذارید:، شکر+کره+مارمالادیا مربای سیب+2ق غ مغز کوبیده گردو یا به دلخواه +اسانس(من وانیل و رنده پوست پرتقال را میگذارم تا مزه میوه حفظ شود.اگر میل دارید میتوانید دارچین/زنجبیل/جوز هندی... بگذارید) و روی حرارت گاهی  هم بزنید تا مخلوط یکنواختی بدست آید..

مخلوط را روی میوه ها در قالب بریزید،خمیر کیک وارونه سیب(دستور شماره 18) را رویش با ق غ بریزید و بپزید. بعد از پخت( چوب کبریت یا خلال چوبی که وسط کیک فرو کنید،تمیز بیرون بیاید)،5دقیقه بیرون فر بماند بعد در ظرف پذیرایی برگردانید و آرام و یواش یواش ،کاغذ را جدا کنید.

-----------------------------------------------------------------------



19-1-کیک/ شیرینی با رویه شاه آرثر(king arthur flour)

در اینجا برشهای نازک(0/5سانتی )پرتقال خونی+سیب+موز رو میذارم،ولی فکر میکنم با خیلی از میوهها یا کمپوتها هم خوب بشه!خمیر نسبتا"راحته و نتیجه خوبه:یک کیک خوشمزه با پف مناسب با یک لایه لذیذ میوه{-:


سیب متوسط 2عدد          شکر قهوه ای یا سفید یا میوه  3/4 سه چهارم پیمانه

کره 50گرم(2قاشق غذاخوری سرپر)          مارمالاد یا مربای سیب خرد شده4ق غ

وانیل یا دارچین 1/4ق م


ته ودیواره یک قالب گرد 24-20 سانتی/دیواره5-4 سانت را خوب چربکنید،ترجیحا" با کره نرم.کف آن کاغذ روغنی/کاغذ الگو بگذاریدو روی کاغذ را خوب چرب کنید.سر یک سیب را با ساقه به اندازه یک سکه بردارید(رنگ سیب این مرحله روی کیک میرود،مثل گلی در میان شیرینی!من سرخ گذاشتم)این برش سیب را روی کاغذ بطوری بگذارید که ساقه روی کاغذ باشد(پایین باشد).O

سیبها را پوست بگیرید و چهارقاچ کنید و برشهای طولی 0.5سانتی بدهید.و در دایره سیب وسط قالب،دایره وار بچینید،برشها نزدیک هم باشند یا کمی همپوشانی کنند.موز/گیلاس/... را روی یا میان سیبها بچینید.یا بجای سیب، مربای آلبالو یا کمپوت زردالو یا... بکار ببرید.

در یک تابه کوچک اینها را بگذارید:، شکر+کره+مارمالادیا مربای سیب+2ق غ مغز کوبیده گردو یا به دلخواه +اسانس(من وانیل و رنده پوست پرتقال را میگذارم تا مزه میوه حفظ شود.اگر میل دارید میتوانید دارچین/زنجبیل/جوز هندی... بگذارید) و روی حرارت گاهی  هم بزنید تا مخلوط یکنواختی بدست آید..

مخلوط را روی میوه ها در قالب بریزید،خمیر کیک وارونه سیب(دستور شماره 18) را رویش با ق غ بریزید و بپزید. بعد از پخت( چوب کبریت یا خلال چوبی که وسط کیک فرو کنید،تمیز بیرون بیاید)،5دقیقه بیرون فر بماند بعد در ظرف پذیرایی برگردانید و آرام و یواش یواش ،کاغذ را جدا کنید.

پرتقال ساده هم میشود،توسرخ کنتراست زیبایی داره

                                             نوش جان!

========================================


کیک پرتقال و مغز بادام(یا فندق)                    بدون آردوشیروروغن!

فر 190(375-4)                              کف یک قالب کمربندیکره مالی و شکرپاشی

مواد لازم: پرتقال 2عدد           شکر سفید 250گرم                تخم مرغ  6عدد

    مغز بادام یا فندق کوبیده هم اندازه بلغور  250گرم                 بیکینگ پودر1ق چ

اینرا میتوانید قبلا" آماده کنید:دو پرتقال را درستهبمدت دوساعت در آب بپزید.خنک که شد کامل با پوست وهسته پوره کنید.

تخم مرغ و شکر را در کاسه همزن خوب بزنید تا کشدار شود +پوره، بزنید تا یکنواخت شود+مغز بادام یا فندق  وبیکینگ پودر،بزنید تا یکنواخت شود.در قالب بریزید و رویش شکر بپاشید.

در فر برای 1تا1/5بپزید تا بالا بیاید و رویش قهوه ای طلایی شود.بیرون بیاورید.

وقتی خنک شد،تیغه ای دور کیک بکشید و دیواره را جدا کنید.

==============================================

21-جدایی راحت زرده از سفیده با بطری پلاستیکی


جدا ساختن زرده از سفیده تخم مرغ در بسیاری از دستورهای آشپزی لازمه،در کیک اتسفنجی و بیاری انواع دیگه،در بعضد از شیرینیها مثل مرنگmiringue،در خیلی از سسها یا رژیمها،...

معمولترین روش،زدن تخم مرغ به یک لبه محکم و ایجاد ترکی کوچک در پوسته،بعد به دو طرف کشیدن دو نیمه با فشار دو انگشت شست بر دو طرف ترک است،ولی

این راحت ترین نیست،کثیف شدن دستها و ریختن خرده پوسته درزرده یا سفیده و از همه مهمتر:شکافتن زرده و ریختنش در سفیده که تا حدود زیادی مانع پف کردن و پنبه ای شدنش میشود.

روش راحت جادویی برای جدایی تخم مرغ: تخم مرغ را بطوریکه زرده سالم(گرد قلمبه)بماند در یک بشقاب بشکنید.دهانه یک بطری پلاستیکی کوچک را که با زاویه کوچکی نسبت به بشقاب گرفته اید و وسطش را فشرده اید،بملایمت روی زرده بگذارید و وسط بطری را دیگر نفشارید تا زرده بداخل بطری مکیده شود.دهانه بطری را بالا بگیرید و اگر لازم است کمی تکان دهید تا سفیده از زرده جداشود و زرده داخل بطری بیفتد.روی ظرف دیگپری بطری را وارو کنید وکمرش را بفشارید تا زرده سر بخورد بیرون!

============================================

22-کیک گردویی 6تخم مرغی(با  زرده و سفیده جدا شده)


دستور این کیک لذیذ و زیبا و نوازشگر!،در کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی بوده،ولی دستور کتاب آشپزی آسان منزه باقرزاده، راحت تر و با همان کیفیت است،بقول رزا:برنگ سیاه و بسیار ترد.

برای 6تا8نفر

مغز گردو،3استکان    کره،150گرم     شکر، 9 ق غ سرپر        تخم مرغ،6عدد

         آرد سفید،5 ق غ سرپر                 بیکینگ پودر،2 ق م   

رویه مرنگی:سفیده تخم مرغ،3عدد  خاکه شکریا قند،2ق غ سرپر خلال بادام،1ق غ     فر(350C/شماره4/180ّّ          قالب حلقه ای بقطر23-22سانت،خوب کره مالیده .زمان پخت:یک ساعت+ 10 دقیقه +نیمساعت


کره را از یخچال بیرون بگذارید تا نرم شود.فر را روشن و قالب را چرب کنید.

مغز گردو را نرم چرخ کنید(خمیری میشود).کره نرم شده و شکر ا بزنید،اول کمی با درجه کم تا مخلوط شوند بعد با سرعت بالا تا روشن و پرپری شود.زرده و سفیده تخم مرغها را جداکنید  (میتوانید روز قبل از روش راحت 21استفاده کنید و زردهها و سفیدهها را در ظرف در بسته در یخچال نگهدارید.سفیده در هنگام مصرف باید به دمای اتاق رسیده باشد پس زودتر بیرون بیاوریدش) .سفیده ها را در کاسه ای آنقدر بزنید تا پنبه ای شودو از کاسه کج شده نریزد. زردهها را به مایه کیک بیفزایید و بزنید تا یکنواخت شود.سفیده را به نایه بیفزایید و بزنید تا یکنواخت شود.

آرد و بیکینگ را باهم مخلوط، در الک بریزید و الک کنید..اول آرد الک شده و بعد خمیر گردو را بیفزایید و هربار بزنید تا یکنواخت شود.

مایه را درقالب آماده بریزید و در طبقه اول فر از پایین ،یکساعت بپزید.یک خلال دندان چوبی در مرکز کیک فرو کنید،اگر تمیز بیرون بیاید پخته است.قالب را بیرون بیاورید تا خنک شود .دور کیک را با تیغه ای آزاد کنید

رویه مرنگی:  سفیده ها را با درجه تند بزنید تا سفید و پنبه ای شود،+خاکه قند بزنید.حالا قشر ضخیمی از این مایه را بطور یکنواخت رو واطراف کیک بمالید

(یا کیک را از قالب خارج کنید و در ظرف نشکن یا فلزی بگذاریدبعد تزئین کنید ،و یا روی کیک را درقالب تزئین کنید.) رویش خلال بادام یا گردوی خرد شده بپاشیدو کیک را برای بار دوم حدود نیمساعت در فر300 درجه فارنهایت/150C بگذارید تا مرنگ و خلال بادام طلایی شوند.از فر درآورید.گرم یا سرد ،هردو خوشمزه و گرمو نرم است.در این سرمای زمهریر،بایک لیوان نسکافه یا چای داغ،وااای نگو!

=============================================



فعلا" کیک نمیپزم ،به کارای دیگم میرسم!.این کیک مجلل رو میذارم اینجا که یوقت قند روحم پایین نیفته!سایتشم فیلتر بود دستور ندارم.

کیک چین دار بنفش سایت فودیستا.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

کیک چین دار بنفش سایت فودیستا.

ظاهر و رنگبندی این کیک شبیه گلهای صد تومانی است،ولی این نوع کیکها را دوست ندارم،گلبرگها با خمیر شکری(فوندانت) درست شده.کیکیهایی را دوست دارم که نیاز به رویه ندارد،یا رویه مرنگ است مثل کیک گردویی 6تخم مرغی،ویا بهتر ازهمه،کیک سروته میوه:زیبا و لذیذ و خانگی.

کیک تصویر برای جشن یا مهمانی است.گلهای خمیر شکری را سالها در عروسیها یا تولد هم مدرسه ایها خورده ام و نپسندیده ام.آنها گل رز بودند و اصلا" برای خوردن نبودند که! اینو نمیدونم خوردنیه یانه،اما چنین تزئیتاتی معمولا" یک کیک اسفنجی یا یک نوغ کم مزه دیگر را پوشش میدهند.نه ، عاشق نیستم. ولی خوشگله.توی یه جشن ومهمانی شلوغ ،خمیر شکری که آب نمیشود و وا نمیرود مناسب و لازم و کار حرفه ای است . کیک خوشمزه وبدون تزئین مرسوم نیست و جایش خانه خود یا دوست و برای خورندگان نسبتا" کمتر است.کیک و چیزکیک خامه ای خوشمزه است ولی اونم معمولا" کیک من نیس D--:}

---------------------------------------------------------------------------------------

24-شورتکیک توت فرنگی تازه


اگه  چیزکیک ،کیک پنیر باشه:پس شورت کیک هم میشه کیک کوتاه.بنظر من که خیلی هم بالا بلنده!

کیک وخامه و توت فرنگی تازه strawberry short cake

شورتکیک توت فرنگی

آرد سفید 2پ ،اول پیمانه را پرکنید و با لبه کارد صاف کنید ،2ق غ خ سرصاف از آن بردارید،بعد الک کنید

شکر  2ق غ  (قاشقها و پیمانه ها همه سر صاف هست)    بیکینگ پودر 3 ق م                  نمک  1ق چ

کره یا مارگارین سرد 100گرم(نصف پ)                                               تخم مرغ 1عدد،زده شده 

2/3پ خامه سبک(خ صبحانه پاک مثلا")         4-3پتوت فرنگی ورقه شده شکرپاشیده(حدود نیم کیلو توت ف)

1پ خامه پرچرب،زده شده و فرم گرفته              دمای  فر( 450F(230C،خیلی داغ


مواد خشک را باهم الک کنید،کره را داخل موادخشک مالش دهید تا مخلوط شبیه خرده نان درشت شود (بلغور). تخم مرغ و خامه را مخلوط کنید و یکباره تمامش را بیفزایید و تنها تا زمانیکه مخلوط خشک مرطوب شود، مخلوط کنید(با دست وکاردک چوبی یا فلزی،نـههمزن!)

خمیر را دریک قالب20سانت گرد بریزید ، کمی لبه ها را بالا بیاورید.در فر گرم شده بمدت 18-15 دقیقه بپزید از فر و قالب درآورید.5 دقیقه خنک شود،از ارتفاع نصف کنید{میشود دو کیک گرد}،نیمه بالایی را با احتیاط بردارید.

لایه زیرین را کره نرم شده بمالید.قاشق قاشق نصف توتهات و بعد نصف خامه زده شده را بریزید،لایه بالایی را رویش بگذارید وباز با بقیه توت فرنگی و خامه تکرار کنید.خیلی صاف و صوف کار نکنید،بگذارید خامه زده و برشهای توت فرنگی آزادانه از دوروبر بیرون زده باشند،مثل عکس کتاب من!   Better homes and gardens 

::از: ویکی پدیا

شورتکیک(shortcake) کیک یا بیسکوییت شیرینی است که با بیکینگ پودر یا سودا(جوش شیرین) پف کرده باشد.(آمریکاییش،نانی با خمیر غیر یکنواخت (خوب هم نخورده) است.

گونه شورتکیک با آرد ،شکر،بیکینگ پودر یا سودا،نمک ،کره، شیریا خامه و گاهی تخم مرغ درست شده.مواد خشک مخلوط میکنند،و بعد کره سرد را در آن با مخلوط آردمالش میدهندتا آنکه مخلوط شبیه خرده نان(بلغور ذرت)شود. بعد مخلوط مایعات را یکباره رویش میریزند و فقط تا زمانی بهم میزنند ،که مرطوب شود ،که نتیجه اش یک خمیر کوتاه/کوچک/جمع شده است {میدونم منظورش چیه ، همزدن تا جاییکه همه مایع بکار رود و مایه غیر یکنواختی بدست آید}.این مایه به نوعی گوله گوله بعد در یک قالب کیک یا قالبهای تارت ریخته میشود و در فری با حرارت نسبتآ" بالا پخته میشود.امروزه برای شورتکیک اغلب نوع بیسکوییتی یا کیک اسفنجی استفاده میشود(شیرینی تر عادی).

دستور من یه نمونه آمریکایی،مال قرن پیش هست،مثلا"1965! عکس زینتی است!!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 


برچسب‌ها: آشپزی راحت, عکس ها
+ نوشته شده در  چهارشنبه هجدهم بهمن 1391ساعت 9:0  توسط نازنین  |